Paaskermis 2020 afgelast in verband met coronavirus

DEVENTER – De Paaskermis Deventer, die gepland stond van 10 tot en met 19 april 2020, is afgelast in verband met het coronavirus (COVID-19). Dat maakte burgemeester Ron König gisteren bekend. De afgelasting kwam niet als een verrassing gezien de ontwikkelingen van de laatste weken, maar voor zowel de organisatie als de kermisexploitanten is dit een grote teleurstelling. 

De Paaskermis wordt traditiegetrouw gehouden op het evenemententerrein aan de Roland Holstlaan in Deventer en betekent voor veel kermisexploitanten de start van een lang en druk kermisseizoen. Door het wegvallen van de Paaskermis wordt die start uitgesteld tot nader te bepalen datum, waardoor de exploitanten een onzekere periode staat te wachten.

Vele artiesten voor jong en oud zouden hun opwachting maken op de Paaskermis en ook voor hen is de afgelasting een bittere pil, hoe logisch en onontkoombaar de beslissing van de gemeente Deventer ook is. De organisatie van de Paaskermis kan nog geen mededelingen doen over andere evenementen die voor de komende periode staan gepland, waaronder de zomerkermis, begin juni.

Informatie over de Paaskermis en over de Zomerkermis is te volgen op www.facebook.com/kermis.deventer en op deze website. Meer informatie over evenementen in de gemeente Deventer en over ontwikkelingen rond het coronavirus kunt u lezen op www.deventer.nl.